Migratiedeals

Nieuws

Vluchtelingenwerk verwijst naar ons onderzoek in persbericht

Tijdens de Europese Raad op 14 en 15 december wordt er door Europese leiders gesproken over vluchtelingendeals. De Nederlandse regering heeft de Tweede Kamer laten weten dat de Nederlandse inbreng gericht is op het voortzetten “van de nauwe samenwerking met derde landen”. VluchtelingenWerk Nederland is tegen het sluiten van dit soort schimmige deals over vluchtelingen waarbij hun rechten massaal worden geschonden. Het debat over vluchtelingendeals mag bovendien niet achter gesloten deuren plaatsvinden; op die manier onttrekken deze deals zich aan noodzakelijke democratische controle. Vluchtelingenwerk roept op tot het stopzetten van dergelijke deals, totdat bewezen is dat deze voldoen aan mensenrechtelijke minimumvoorwaarden.


14 December 2017: https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/europese-leiders-praten-over-meer-vluchtelingendeals